Onze
Kennisbank

Onze
Kennisbank

Hoe flush ik Varnish?

De Varnish cache flushen/purgen kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Je kunt dit met een curl -x PURGE commando uitvoeren op de server of lokaal, zie onderstaand voorbeeld van een curl commando:

$ curl -X PURGE http://domein.nl/.*

Maar wanneer je het bovenstaande uitvoert op de server of lokaal houdt er dan wel rekening mee dat je IP adressen op de whitelist moet staan in je varnish VCL bestand onder kopje acl purgers.

Wanneer je IP adres niet op de whitelist staat kun je er eventueel ook voor kiezen om heel Varnish opnieuw op te starten onder de user waarin varnish draait. Dit kun je doen door in supervisorctl het volgende commando uit te voeren:

$ restart varnish-<domeinnaam>

Mocht je geen curl request kunnen doen en/of de supervisorctl werkt niet, of je durft het niet aan om dit te herstarten dan kun je eventueel ook nog het volgende proberen. Vanuit de varnishadm tool op de server zou je de Varnish cache ook kunnen flushen/purgen. Dit kun je doen door het volgende op de server uit te voeren:

$ varnishadm -n /home/<ssh user>/domains/<domeinnaam>/var/run ban "req.http.host == hipex.io && req.url == /prijzen/"

bovenstaande voorbeeld verwijderd nu de cache van https://www.hipex.io/prijzen/.

Interesse? Laat het ons weten!

Hipex HQ Herenstraat 49A, 3911 JB Rhenen

info@hipex.io 085-888 77 54